Jouw vakantie begint hier

Op paardrijvakantie in 2024?

Heb je thuis een eigen paard staan of ben je een enorme paardenliefhebber? Bij ons vakantiepark kan je echt het hele jaar door op ruitervakantie. Met een eigen paardensportcentrum, manege en een prachtige ruiterpaden vermaken jij je samen met (leen)paard prima bij de Lourenshoeve. Ontdek Twente te paard en maak er een paardrijdvakantie 2024 van om nooit meer te vergeten!

Paardrijden op de Lourenshoeve

Bij ons maakt het niet uit of je met of zonder je eigen paard op ruitervakantie komt. Aan alles en iedereen is gedacht voor een paardrijdvakantie in eigen land! 

Ruitervakantie met eigen paard

Iedereen met een eigen paard kan gebruik maken van onze manege. Hier zijn 4-sterren stallingen met professionele pony- en paardenverzorgers! Tijdens uw paardrijdvakantie komt uw paard of pony dus niets tekort. Onze manege beschikt over ruime boxen met automatische drinkbakken, een wasplaats, afsluitbare zadelkasten, zandpaddocks en twee binnenbanen en een ruime buitenbaan. De stalling van het paard is inclusief strobodem, 2x daags hooi, 2x daags brok en incl. gebruik van de paddocks, binnenbak, buitenbak, zadelkast, spuitplaats en trailerstalling. 

Ruitervakantie zonder eigen paard

Als je geen eigen paard heb dan krijg je er één van ons eigen aanbod op de manege. Kies ervoor om lessen en/of buitenritten te doen. Wij organiseren vooral in augustus van de zomervakantie van 2024 lessen en buitenritten. Wanneer u liever buiten de zomervakantie wilt (leren) paardrijden op onze paarden kan dit geregeld worden in overleg met onze instructeurs. Wanneer je paardrijden onder de knie hebt is niks leukers dan heerlijke buitenritten maken! 

Paardrijlessen volgen

Ontdek Twente te paard

Er zijn in de omgeving van ons vakantiepark genoeg ruiterpaden te vinden. Deze leiden je langs door de mooie Twentse natuur. In de nabije omgeving van de Lourenshoeve liggen verschillende bossen die de moeite waard zijn voor een bosrit. Maak een langeafstrandsrit of zelf een dagtocht via ons paardensportcentrum bij;

  • Zandstuvebos
  • Eerderbos
  • Lemelerberg
  • Sallandse Heuvelrug

Alle bossen en natuurgebieden liggen dicht bij ons vakantiepark!

Weekend weg met paard

Niets is lekkerder dan er even op uitgaan om je hoofd leeg te maken óf om juist nieuwe mensen te leren kennen. Op paardensportvakantie bij de Lourenshoeve slaag je hier sowieso in! Doe dit tijdens een weekend weg waarbij je ondertussen verblijft in één van onze heerlijke groepsaccommodaties of vakantieboerderijen. Of geniet nog meer van het buitenleven door te komen kamperen met twee personen én eigen paard. 

Lange vakantie met paard

Als je lang op ruitervakantie gaat is het leuk als je vakantiegezelschap ook van paarden houdt. Heeft jouw gezin of familie thuis paarden, dan is een paardrijdvakantie op de Lourenshoeve misschien wel jullie vakantiebestemming voor 2023. Of zit je op paardrijden en vind je het leuk om een keer met je vrienden of vriendinnen van de manege weg te gaan? Ook dan zijn wij de perfecte vakantiebestemming. 

Kom gezellig kamperen

Kies een knusse vakantieboerderij

Kinder paardrijvakantie 2024

Voor veel jonge paardrijdliefhebbers is een paard nog te groot. Daarom hebben wij ook een heel leuk aanbod met pony activiteiten!

Pony les voor kinderen

Voor de kleintjes die graag een keer ervaring opdoen met rijden, zijn onze kleine pony's ideaal! Tijdens een pony les komen kinderen in aanraking met de beginselen van ponyrijden. Een volwassen ouder/verzorger dient hierbij te zijn om mee te lopen met de pony.

Wandelen met pony's

Voor kinderen van 2 t/m 10 jaar die niet durven pony rijden, hebben we schattige wandelpony's. Kom samen met je kind(eren) één uur wandelen met een Shetlander door het Zandstuvebos. Met een makkelijk te volgen route kunnen jullie zorgeloos op pad gaan door de Twentse natuur! 

Ponykamp voor een dag

Wilt jouw kind een hele dag tussen de pony's beleven? Dan zijn onze ponydagkampen ideaal! Op pony dagkamp mag jouw kind pony's poetsen, spelletjes doen en uiteraard op pony's rijden. Het dagkamp is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en wordt veelal georganiseerd in de schoolvakanties. Het vindt plaats tussen 10.00 en 16.30. Het is een zorgeloos dagje voor je kind(eren) want het is altijd incl. eten en drinken!

Houd onze agenda in de gaten om te zien welke activiteiten tijdens jullie weekend weg of lange vakantie vallen!

Agenda