Vragen of reserveren? Bel 0546-672950 of MAIL
Menu
Online boeken

Wedstrijden

 

FNRS Wedstrijden

Paardensportcentrum De Lourenshoeve organiseert regelmatig FNRS-wedstrijden voor haar leden. Opgeven voor deze wedstrijden kan vanaf een maand van te voren middels het inschrijfformulier, welke te vinden is in de manege, of via manege@lourenshoeve.nl

Ongeveer een week voor aanvang plaatsen we de startlijst online.

Voor deelname tot en met de F4 is een wedstrijdoutfit nog niet verplicht. Je mag in je nette paardrijkleding meedoen aan de wedstrijden.

Als je vanaf de F5 deelneemt aan wedstrijden bij De Lourenshoeve moet dit in officieel wedstrijdtenue. Dit bestaat uit een witte rijbroek, een blouse met plastron en een rijjasje. 

Voor alle klasse is het is de bedoeling dat je zelf het paard of de pony verzorgt en invlecht. Als er al iemand anders eerder op hetzelfde paard of dezelfde pony rijdt, zal die berijder(ster) de pony zeer waarschijnlijk al ingevlochten hebben. Maar je kunt hier niet automatisch vanuit gaan.

De manege paarden- en ponyruiters mogen maximaal 15 minuten voor aanvang van de proef op het paard of de pony gaan rijden.

Na de proef mag je ongeveer 10 minuten uitstappen, mits er niemand is die de pony weer over moet nemen, dan ligt het aan de tijd wanneer de volgende op de pony moet of er nog uitgestapt kan worden.

Als je als laatste op het paard of de pony hebt gereden dien je het paard of de pony verzorgd achter te laten, dit betekent dat alle vlechten er weer uitgehaald moeten worden en het tuig weer netjes en schoon (denk aan het bit) in de zadelkamer terug wordt gehangen.

Voor de diverse theorie examens hebben we in de kantine het officiële theorieboek te koop, hierin staat alles wat je moet weten omtrent de examenvragen en zo leer je ook steeds meer over het paardrijden.

De te rijden dressuur proeven:

De A proeven worden in de oneven maanden gereden en B proeven in de even maanden; dus bijvoorbeeld in de maand februari worden de even proeven verreden. klik hier voor de FNRS-proeven

FNRS Springen

Wanneer je je F4 diploma behaald hebt is je rijvaardigheid voldoende ontwikkeld om deel te nemen aan de officiële S-proeven van de FNRS. Deze variëren van 30 tot en met 90 centimeter. Er wordt onder andere gekeken naar jouw houding en zit en de manier waarop je rijdt. De S-proeven bestaan uit verschillende niveaus en hoogtes. Er wordt begonnen bij de S30. Het getal 30 geeft hierbij de hoogte van de hindernis aan. De klassen lopen steeds met 10 centimeter op, totdat de S90 is bereikt. S90 is de hoogst haalbare klasse bij de S proeven. De klassen op een rijtje: S30, S40, S50, S60, S70, S80, S90

Hoe werken de promotiepunten?

  • Voor het diploma F1 t/m F2 hoeven maar 2 promotiepunten (PP’s) behaald te worden voor doorstroming naar F2 of F3.
  • Voor overgang naar de F3 t/m F8 moeten 3 PP's per klasse behaald worden.
  • Voor de F5 t/m F12 proeven heb je minimaal 4 PP nodig om door te stromen.

Overgang bij 5 PP is verplicht.
Voor het behalen van een PP zijn minimaal 210 punten nodig.

Er wordt gereden onder de reglementen van de basiswedstrijdsport. Bestuursleden en jury, noch dienstdoende personen dragen geen verantwoordelijkheid omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, pony’s en/of materiaal. De ruiters dienen in officiële rijkleding te starten (m.u.v. ruiters t/m F4) en het dragen van een veiligheidscap is verplicht. Ruiters die zijn ingeschreven blijven startgeld verschuldigd. Startgeld moet voor aanvang de proef betaald zijn. 

 

 

KNHS wedstrijden

We organiseren regelmatig landelijke KNHS wedstrijden. Onze locatie is ruim opgezet met voldoende parkeergelegenheid. De wedstrijden kunnen zowel indoor als outdoor verreden worden.  

Voor de actuele kalender en inschrijven kijkt u op MijnKNHS

Wil je meer informatie of heb je vragen stuur dan een mail naar a.brinkman@lourenshoeve.nl.

 Whatsapp ons