Vragen of reserveren? Bel 0546-672950 of MAIL
Menu
Online boeken

FNRS Wedstrijden

Paardensportcentrum De Lourenshoeve organiseert zeer regelmatig een FNRS-wedstrijd. De FNRS-wedstrijden zijn voor iedereen die in het bezit is van een geldig FNRS ruiterpaspoort. Als je bij ons lest, least, bijrijdt, ben je tevens lid van de KNHS/FNRS. Je hoeft voor FNRS-wedstrijden geen eigen paard te hebben, je mag meedoen op een manege- of leasepaard.

Hoe het werkt?

Je vorderingen houden we bij middels het ruitervolgsysteem. De F-proeven zijn opgebouwd vanaf F1 t/m F12 (fase brons). Je wordt door een officiële jury in principe alleen als ruiter beoordeeld, niet als een combinatie van ruiter en paard. Daarna stroom je door naar de Zilveren fase, F13, F14, F15, B, L1 en L2. In deze fase word je steeds meer als combinatie van ruiter en paard beoordeeld. In iedere fase word de moeilijkheidsgraad steeds hoger. Tijdens de proef op onze manege word je door een deskundige jury beoordeeld en familie en vrienden kunnen komen kijken om je aan te moedigen. In het FNRS-paspoort worden de vorderingen bijgehouden.

Als je gemiddeld minimaal een 6 scoort voor de proef, verdien je een promotiepunt. Met voldoende punten mag je door naar een volgende klasse en oefenen voor een moeilijkere proef. Bij alle even F-proeven moet je ook een theorie-examen afleggen om je diploma te behalen. Een enorme uitdaging dus! Via MijnKNHS kun je al jouw sportieve prestaties en F-proeven volgen. Er is via de KNHS website een app beschikbaar waarmee je op je mobiel je resultaten kunt inzien.

Aan deelname aan de F-proeven zijn kosten verbonden. Als je niet komt opdagen, of afmeld na de sluiting van de inschrijf datum ben je verplicht het inschrijfgeld te betalen.

KNHS wedstrijden

Ook worden er regelmatig KNHS-dressuur- & KNHS-springwedstrijden op Paardensportcentrum De Lourenshoeve georganiseerd. De KNHS-wedstrijden zijn voor pensionklanten, sommige manegeruiters en wedstrijdruiters van buitenaf. Om mee te doen aan een KNHS-wedstrijden moet je een startpas aanvragen met een vast paard. Bij de KNHS wordt zowel de ruiter en paard als combinatie beoordeeld. Je start in de klasse B. Meestal rijd je twee proeven per wedstrijd, je moet 180 punten halen voor een winstpunt. Bij 10 winstpunten mag je door naar de volgende klasse.

Manegeruiters die minimaal op B-niveau mogen in overleg een startpas aanvragen met een van de manegepaarden. Als je op een manegepaard aan een KNHS wedstrijd deelneemt, betaal je naast het startgeld ook een uur vrijrijden voor het gebruik van het manegepaard. Wil je als manegeruiter met een van de paarden van de manege meedoen aan KNHS wedstrijden op ons terrein? Informeer dan via manege@lourenshoeve.nl naar de mogelijkheden.

Inschrijven voor de KNHS-wedstrijden gaat via MijnKNHS, hier kun je ook het vraagprogramma nalezen. Wil je meer informatie of heb je vragen stuur dan een mail naar manege@lourenshoeve.nl.