Vragen of reserveren? Bel 0546-672950 of MAIL
Menu
Online boeken

Paarden vakantie Nederland

Op zoek naar een vakantiepark met manege in Nederland? Dan bent u bij Vakantiepark De Lourenshoeve aan het juiste adres. Wij hebben een manege met 4-sterren stallingen, diverse ruiterpaden in de omgeving en professionele verzorgers voor uw pony of paard. Kom uw paardrij kamp in Nederland bij de Lourenshoeve vieren!

Boek hier uw ruitervakantie

Op vakantie met uw eigen paard?

Het hele jaar mag u uw eigen paard of pony meenemen op vakantie en stallen bij De Lourenshoeve. Ons paardensportcentrum beschikt over ruime boxen met automatische drinkbakken, een wasplaats, afsluitbare zadelkasten, zandpaddocks en twee binnenbanen en een ruime buitenbaan. Neem uw paard mee op vakantie naar ons paardrij kamp! De stalling van het paard is inclusief strobodem, 2x daags hooi, 2x daags brok en incl. gebruik van de paddocks, binnenbak, buitenbak, zadelkast, spuitplaats en trailerstalling. Tijdens uw paardrijvakantie komt uw paard of pony dus niets tekort. Een geweldige plek voor een paardrijvakantie volwassennen in Nederland.

Wilt u tijdens uw vakantie met uw paard blijven trainen? Dan helpen wij u graag. Onze instructeurs kijken graag met u mee om te zorgen dat u het beste uit de training haalt. Komt u vakantie vieren bij onze camping met manege in Nederland?

Paarden vakantie Nederland: onze stalling voor uw paard

Neemt u, uw paard mee op vakantie? Natuurlijk moet u tijdens uw paardrijvakantie uw paard ergens stallen. Hij kan immers moeilijk bij u in de caravan. Daarom vindt u bij De Lourenshoeve een grote stalling. In onze 4 sterren FNRS-accommodatie zal uw paard regelmatig en professioneel verzorgd worden. Natuurlijk hebben we daarbij ook aan uw gemak gedacht. Zo kunt u de trailer bij ons parkeren en hebben we diverse binnen- en buitenbanen waar u samen kunt trainen. Neem dus gerust uw paard mee op vakantie.

Hoeveel kost het stallen van mijn paard?

Aan het gebruiken van onze stalling zijn wel kosten verbonden. Hoeveel, dat ziet u in onderstaande tabel. 

Weekend (vrijdag t/m maandag)

€ 55,00

Midweek (maandag t/m vrijdag)

€ 75,00

Week (maandag t/m maandag)

€ 125,00

Stalling op ons paardrij kamp is beschikbaar vanaf de aankomstdag om 15.00 uur en dient op de dag van vertrek om 12.00 uur leeg te zijn. Onze stallen zijn standaard voorzien van stro, maar kunnen tegen meerprijs voorzien worden van houtkrullen.

Voor meer informatie of vragen mailt u naar manege@lourenshoeve.nl.

Lees alles over onze paardenstallen

Paarden vakantie Nederland: waar wilt u slapen?

Heeft u een paard mee op vakantie, dan wordt daar goed voor gezorgd. Maar natuurlijk heeft u tijdens uw paardrijvakantie ook een fijne slaapplek nodig. Wilt u liever kamperen of een huisje huren? Op De Lourenshoeve is de keuze aan u.

  • Op onze minicamping heeft u een eigen water- en afvoerpunt én gratis wifi. U kijkt uit over de Twentse weilanden.
  • Onze gezellige 6- en 8 persoons vakantieboerderijen zijn precies wat u van een groot vakantiehuis verwacht. Inclusief eigen terras en tuin om van het mooie weer te genieten.

Kom ook kamperen

Of kies uw favoriete vakantieboerderij

Op pad tijdens uw ruitervakantie

Op zoek naar een veelzijdige paarden vakantie in Nederland? Vanaf ons paardensportcentrum in Twente kunt u talloze ruiterpaden ontdekken. Voor een korte rit door de natuur adviseren wij u het bos van de Zandstuve in te rijden. Hier kunnen u en uw paard even ontspannen en genieten van de natuur.

Maar ook voor langeafstandsritten of dagtochten bent u bij ons paardrij kamp aan het juiste adres.

Ontdek bijvoorbeeld de nabij gelegen bossen

  • Zandstuvebos
  • Eerderbos
  • Lemelerberg
  • Sallandse Heuvelrug

Goed om te weten: al deze natuurgebieden liggen op een kleine afstand van onze camping met manege Nederland.

Paardrijvakantie zonder eigen paard kan ook

Wilt u graag op paardrijvakantie zonder eigen paard, dan bent u van harte welkom bij de Lourenshoeve. U kunt namelijk lessen en buitenritten rijden op een paard of pony van onze manege.

Een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen. Of u nu wel of geen eigen paard hebt, u kunt bij ons altijd lessen op uw eigen niveau en/of mee gaan met de buitenritten. Onder begeleiding van een allround ORUN-instructeur kunt u de basisprincipes leren of werken aan uw verbeterpunten. Een paarden vakantie Nederland is voor iedereen mogelijk!

Wat is er voor u als paardenliefhebber zoal te doen?

Bekijk hier onze activiteiten

Paardrijvakantie voor kinderen zonder rijervaring

Voor jonge paardenliefhebbers bieden wij diverse activiteiten aan:

  • kinderlessen voor kinderen met geen of weinig ervaring.
  • ponyritjes door het bos met een van onze wandelpony's, onder begeleiding van een ouder/verzorger.
  • ponydagkampen met leuke activiteiten op en om de pony's.
  • beginnerspakketten zodat uw kind de beginselen van het ponyrijden kan leren. 
Kinderlessen

Tijdens vakantie's organiseren wij dagelijks kinderlessen voor kinderen die nog géén of nauwelijks rijervaring hebben. Onder begeleiding van een van onze instructeurs kunnen de kinderen pony rijden en worden de beginselen van het ponyrijden uitgelegd. Tijdens deze lessen dient er een ouder of verzorger mee te lopen met de pony. Let op: het is handig als u daarbij dichte schoenen aantrekt.

Wandelpony's

U kinderen kunnen tijdens uw paardrijvakantie één uur wandelen met een Shetlander in het Zandstuvebos. Speciaal voor deze ritjes hebben wij een goed aangegeven route uitgestippeld, zodat u samen onbezorgd op pad kunt met de pony. Onze pony's zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 tot en met 10 jaar, van max 45 kg. 

Ponydagkamp

Paardensportcentrum de Lourenshoeve organiseert regelmatig gezellige ponydagkampen voor kinderen van ongeveer 6 tot en met 12 jaar. Tijdens het ponydagkamp gaan de kinderen de pony's poetsen, spelletjes doen en natuurlijk ook ponyrijden. Het ponydagkamp is van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur en zijn inclusief eten en drinken. Benieuwd of er een ponydagkamp gepland staat tijdens uw vakantie? Check dan onze agenda

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden? Mail dan naar manege@lourenshoeve.nl 

Vier uw ruitervakantie op De Lourenshoeve

Kijkt u ook zo uit naar een vakantie met uw eigen paard? Wat uw situatie ook is, een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen leuk. U hoeft alleen nog te kiezen of u wilt komen kamperen of een vakantieboerderij wilt huren. En natuurlijk uw ruitervakantie bij ons te reserveren. Dat kan via onderstaande knop. Boek nu uw paarden vakantie in Nederland!

Boek hier uw ruitervakantie