Vragen of reserveren? Bel 0546-672950 of MAIL
Menu
Online boeken

De ideale paardrijvakantie

Op zoek naar de ideale paardrijvakantie in eigen land? Dan bent u bij Vakantiepark De Lourenshoeve aan het juiste adres. Wij hebben een manege met 4-sterren stallingen, diverse ruiterpaden in de omgeving en professionele verzorgers voor uw pony of paard.

Op vakantie met uw eigen paard?

Het hele jaar mag u uw eigen paard of pony meenemen op vakantie en stallen bij De Lourenshoeve. Ons paardensportcentrum beschikt over ruime boxen met automatische drinkbakken, een wasplaats, afsluitbare zadelkasten, zandpaddocks en twee binnenbanen en een ruime buitenbaan. De stalling van het paard is inclusief strobodem, 2x daags hooi, 2x daags brok en incl. gebruik van de paddocks, binnenbak, buitenbak, zadelkast, spuitplaats en trailerstalling. Tijdens uw paardrijvakantie komt uw paard of pony dus niets tekort!

Wilt u tijdens uw vakantie met uw paard blijven trainen? Dan helpen wij u graag. Onze instructeurs kijken graag met u mee om te zorgen dat u het beste uit de training haalt.

Onze stalling voor uw paard

Natuurlijk moet u tijdens uw paardrijvakantie uw paard ergens stallen. Hij kan immers moeilijk bij u in de caravan. Daarom vindt u bij De Lourenshoeve een grote stalling. In onze 4 sterren FNRS-accommodatie zal uw paard rust regelmatig en professioneel verzorgd worden. Natuurlijk hebben we daarbij ook aan uw gemak gedacht. Zo kunt u de trailer bij ons parkeren en hebben we diverse binnen- en buitenbanen waar u samen kunt trainen. 

Hoeveel kost het stallen van mijn paard?

Aan het gebruiken van onze stalling zijn wel kosten verbonden. Hoeveel, dat ziet u in onderstaande tabel. 

Weekend (vrijdag t/m maandag)

€ 55,00

Midweek (maandag t/m vrijdag)

€ 75,00

Week (maandag t/m maandag)

€ 125,00

Stalling is beschikbaar vanaf de aankomstdag om 15.00 uur en dient op de dag van vertrek om 12.00 uur leeg te zijn. Onze stallen zijn standaard voorzien van stro, maar kunnen tegen meerprijs voorzien worden van houtkrullen.

Voor meer informatie of vragen mailt u naar manege@lourenshoeve.nl.

Lees alles over onze paardenstallen

Waar wilt u tijdens uw paardrijvakantie slapen?

Voor uw paard wordt kortom goed gezorgd. Maar natuurlijk heeft u tijdens uw paardrijvakantie ook een fijne slaapplek nodig. Wilt u liever kamperen of een huisje huren? Op De Lourenshoeve is de keuze aan u.

 • Op onze minicamping heeft u een eigen water- en afvoerpunt én gratis wifi. U kijkt uit over de Twentse weilanden.
 • Onze gezellige 6-persoons vakantieboerderijen zijn precies wat u van een groot vakantiehuis verwacht. Inclusief eigen terras en tuin om van het mooie weer te genieten.

Kom ook kamperen

Of kies uw favoriete vakantieboerderij

Op pad tijdens uw ruitervakantie

Op zoek naar een veelzijdige ruitervakantie in Nederland? Vanaf ons paardensportcentrum in Twente kunt u talloze ruiterpaden ontdekken. Voor een korte rit door de natuur adviseren wij u het bos van de Zandstuve in te rijden. Hier kunnen u en uw paard even ontspannen en genieten van de natuur.

Maar ook voor langeafstandsritten of dagtochten bent u bij ons aan het juiste adres.

Ontdek bijvoorbeeld de nabij gelegen bossen

 • Zandstuvebos
 • Eerderbos
 • Lemelerberg
 • Sallandse Heuvelrug

Goed om te weten: al deze natuurgebieden liggen op een kleine afstand van ons paardensportcentrum.

Ruitervakantie zonder eigen paard kan ook

Wanneer u geen eigen paard heeft maar toch een paardrijvakantie wilt vieren, kan dat bij ons ook. U kunt namelijk lessen en buitenritten rijden op een paard of pony van onze manege

 • tijdens de schoolvakanties: afhankelijk van het aantal deelnemers organiseren we lessen en buitenritten dat doen we onder andere tijdens de kerstvakantie 2022.
 • buiten de schoolvakanties: in overleg met onze instructeurs kunt u lessen volgen of buitenritten rijden. Dat kan zowel privé als in groepsverband. Aanmelden gaat via deze aanmeldlink.

Een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen. Of u nu wel of geen eigen paard hebt, u kunt bij ons altijd lessen op uw eigen niveau en/of mee gaan met de buitenritten. Onder begeleiding van een allround ORUN-instructeur kunt u de basisprincipes leren of werken aan uw verbeterpunten.

Wat is er voor u als paardenliefhebber zoal te doen?

Bekijk hier onze activiteiten

Paardrijvakantie voor kinderen zonder rijervaring

Voor jonge paardenliefhebbers bieden wij diverse activiteiten aan:

 • kinderlessen voor kinderen met geen of weinig ervaring.
 • ponyritjes door het bos met een van onze wandelpony's, onder begeleiding van een ouder/verzorger.
 • ponydagkampen met leuke activiteiten op en om de pony's.
 • beginnerspakketten zodat uw kind de beginselen van het ponyrijden kan leren. 
Kinderlessen

Tijdens vakantie's organiseren wij dagelijks kinderlessen voor kinderen die nog géén of nauwelijks rijervaring hebben. Onder begeleiding van een van onze instructeurs kunnen de kinderen pony rijden en worden de beginselen van het ponyrijden uitgelegd. Tijdens deze lessen dient er een ouder of verzorger mee te lopen met de pony. Let op: het is handig als u daarbij dichte schoenen aantrekt.

Wandelpony's

U kinderen kunnen tijdens uw paardrijvakantie één uur wandelen met een Shetlander in het Zandstuvebos. Speciaal voor deze ritjes hebben wij een goed aangegeven route uitgestippeld, zodat u samen onbezorgd op pad kunt met de pony. Onze pony's zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 tot en met 10 jaar, van max 45 kg. 

Ponydagkamp

Paardensportcentrum de Lourenshoeve organiseert regelmatig gezellige ponydagkampen voor kinderen van ongeveer 6 tot en met 12 jaar. Tijdens het dagkamp gaan de kinderen de pony's poetsen, spelletjes doen en natuurlijk ook ponyrijden. De dagkampen zijn van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur en zijn inclusief eten en drinken. Benieuwd of er een ponydagkamp gepland staat tijdens uw vakantie? Check dan onze agenda

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden? Mail dan naar manege@lourenshoeve.nl 

Vier uw ruitervakantie op De Lourenshoeve

Kijkt u ook zo uit naar een vakantie met uw eigen paard? Of willen u en/of uw kinderen graag leren paardrijden? Wat uw situatie ook is, een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen leuk. U hoeft alleen nog te kiezen of u wilt komen kamperen of een vakantieboerderij wilt huren. En natuurlijk uw ruitervakantie bij ons te reserveren. Dat kan via onderstaande knop.

Boek hier uw ruitervakantie