Jouw vakantie begint hier

Paardenvakantie Nederland

Op zoek naar een vakantiepark met manege in Nederland? Dan ben je bij Vakantiepark De Lourenshoeve aan het juiste adres. Wij hebben een manege met 4-sterren stallingen, diverse ruiterpaden in de omgeving en professionele verzorgers voor je pony of paard. Kom jouw paardrijkamp in Nederland bij de Lourenshoeve vieren!

Boek hier je ruitervakantie

Op vakantie met je eigen paard?

Het hele jaar mag je je eigen paard of pony meenemen op vakantie en stallen bij De Lourenshoeve. Ons paardensportcentrum beschikt over ruime boxen met automatische drinkbakken, een wasplaats, afsluitbare zadelkasten, zandpaddocks en twee binnenbanen en een ruime buitenbaan. Neem je paard mee op vakantie naar ons paardrij kamp! De stalling van het paard is inclusief strobodem, twee keer per dag hooi, twee keer per dag brokken en inclusief gebruik van de paddocks, binnenbak, buitenbak, zadelkast, spuitplaats en trailerstalling. Tijdens je paardrijvakantie komt jouw paard of pony dus niets tekort. Een geweldige plek voor een paardrijvakantie volwassenen in Nederland.

Wil je tijdens je vakantie met paard blijven trainen? Dan helpen wij je graag. Onze instructeurs kijken graag met je mee om te zorgen dat je het beste uit de training haalt. Kom jij vakantie vieren bij onze camping met manege in Nederland?

Paardenvakantie Nederland: onze stalling voor jouw paard

Neem jij, je paard mee op vakantie? Natuurlijk moet je tijdens je paardrijvakantie jouw paard ergens stallen. Hij kan immers moeilijk bij je in de caravan. Daarom vind je bij De Lourenshoeve een grote stalling. In onze 4 sterren FNRS-accommodatie zal je paard regelmatig en professioneel verzorgd worden. Natuurlijk hebben we daarbij ook aan jouw gemak gedacht. Zo kun je de trailer bij ons parkeren en hebben we diverse binnen- en buitenbanen waar je samen kunt trainen. Neem dus gerust je eigen paard mee op vakantie.

Hoeveel kost het stallen van mijn paard?

Aan het gebruiken van onze stalling zijn wel kosten verbonden. Hoeveel, dat zie je in onderstaande tabel. 

Weekend (vrijdag t/m maandag) € 55,-
Midweek (maandag t/m vrijdag) € 75,-
Week (maandag t/m maandag) € 125,-

Stalling op ons paardrijkamp is beschikbaar vanaf de aankomstdag om 15.00 uur en dient op de dag van vertrek om 12.00 uur leeg te zijn. Onze stallen zijn standaard voorzien van stro, maar kunnen tegen meerprijs voorzien worden van houtkrullen.

Voor meer informatie of vragen mail je naar manege@lourenshoeve.nl.

Lees alles over onze paardenstallen

Paardenvakantie Nederland: waar wil je slapen?

Heb je een paard mee op vakantie, dan wordt daar goed voor gezorgd. Maar natuurlijk heb je tijdens je paardrijvakantie ook een fijne slaapplek nodig. Wil je liever kamperen of een huisje huren? Op De Lourenshoeve is de keuze aan jou.

  • Op onze minicamping heb je een eigen water- en afvoerpunt én gratis WiFi. Je kijkt uit over de Twentse weilanden.
  • Onze gezellige 6- en 8-persoons vakantieboerderijen zijn precies wat je van een groot vakantiehuis verwacht. Inclusief eigen terras en tuin om van het mooie weer te genieten.

Kom kamperen  Boek een vakantieboerderij

Op pad tijdens je ruitervakantie

Op zoek naar een veelzijdige paardenvakantie in Nederland? Vanaf ons paardensportcentrum in Twente kun je talloze ruiterpaden ontdekken. Voor een korte rit door de natuur adviseren wij je het bos van de Zandstuve in te rijden. Hier kunnen jij en je paard even ontspannen en genieten van de natuur.

Maar ook voor langeafstandsritten of dagtochten ben je bij ons paardrij kamp aan het juiste adres.

Ontdek bijvoorbeeld de nabij gelegen bossen:

  • Zandstuvebos
  • Eerderbos
  • Lemelerberg
  • Sallandse Heuvelrug

Goed om te weten: al deze natuurgebieden liggen op een kleine afstand van onze camping met manege in Nederland.

Paardrijvakantie zonder eigen paard kan ook

Wil je graag op paardrijvakantie zonder eigen paard, dan ben je van harte welkom bij de Lourenshoeve. Je kunt namelijk lessen en buitenritten rijden op een paard of pony van onze manege.

Een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen. Of je nu wel of geen eigen paard hebt, je kunt bij ons altijd lessen op je eigen niveau en/of mee gaan met de buitenritten. Onder begeleiding van een allround ORUN-instructeur kun je de basisprincipes leren of werken aan je verbeterpunten. Een paardenvakantie Nederland is voor iedereen mogelijk!

Wat is er voor jou als paardenliefhebber zoal te doen?

Bekijk hier onze activiteiten

Paardrijvakantie voor kinderen zonder rijervaring

Voor jonge paardenliefhebbers bieden wij diverse activiteiten aan:

  • kinderlessen voor kinderen zonder of met weinig ervaring.
  • ponyritjes door het bos met een van onze wandelpony's, onder begeleiding van een ouder/verzorger.
  • ponydagkampen met leuke activiteiten op en om de pony's.
  • beginnerspakketten zodat je kind de beginselen van het ponyrijden kan leren. 
Kinderlessen

Tijdens vakanties organiseren wij dagelijks kinderlessen voor kinderen die nog géén of nauwelijks rijervaring hebben. Onder begeleiding van een van onze instructeurs kunnen de kinderen ponyrijden en worden de beginselen van het ponyrijden uitgelegd. Tijdens deze lessen dient er een ouder of verzorger mee te lopen met de pony. Let op: het is handig als u daarbij dichte schoenen aantrekt.

Wandelpony's

De kinderen kunnen tijdens de paardrijvakantie één uur wandelen met een Shetlander in het Zandstuvebos. Speciaal voor deze ritjes hebben wij een goed aangegeven route uitgestippeld, zodat je samen onbezorgd op pad kunt met de pony. Onze pony's zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 tot en met 10 jaar, van maximaal 45 kilo.

Ponydagkamp

Paardensportcentrum de Lourenshoeve organiseert regelmatig gezellige ponydagkampen voor kinderen van ongeveer 6 tot en met 12 jaar. Tijdens het ponydagkamp gaan de kinderen de pony's poetsen, spelletjes doen en natuurlijk ook ponyrijden. Het ponydagkamp is van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur en zijn inclusief eten en drinken. Benieuwd of er een ponydagkamp gepland staat tijdens jouw vakantie? Check dan onze agenda

Heb je vragen of wil je een kind aanmelden? Mail dan naar manege@lourenshoeve.nl 

Vier jouw ruitervakantie op De Lourenshoeve

Kijk je ook zo uit naar een vakantie met je eigen paard? Wat jouw situatie ook is, een paardrijvakantie op De Lourenshoeve is voor iedereen leuk. Je hoeft alleen nog te kiezen of je wil komen kamperen of een vakantieboerderij wil huren. En natuurlijk jouw ruitervakantie bij ons te reserveren. Dat kan via onderstaande knop. Boek nu een paardenvakantie in Nederland!

Boek hier je ruitervakantie